Foto: Monika Bruhn / SVT

Miljöpartiets kommunalråd beredda att ge upp sina poster

Publicerad

Örebros kommunalråd för Miljöpartiet Sara Bronner och Niclas Persson lämnar sina platser till förfogande. Det efter att partiet fått väldigt lågt stöd i valet i år.

För ungefär en vecka sedan meddelade Sara Bronner och Niclas Persson att de ställer sina platser till förfogande.

– Vi vill vara extra tydliga med att vi lämnar över partiledningen till andra om det är så att förtroendet för oss inte längre finns bland medlemmarna.

Röstar alltid

Miljöpartiet har alltid en omröstning om språkrörsposterna inför varje ny mandatperiod. Men i år vill Sara Bronner och Niclas Persson understryka att de är beredda att flytta på sig.

– Vi kommer inte ta strid för posterna om medlemmarna vill se ett skifte, säger Sara Bronner.

Försiktigt positiv

Partiet gjorde ett väldigt dåligt val, både till riksdagen och lokalt. Lokalt får Miljöpartiet inte några nämndplatser eller kommunala bolag. Sara Bronner var ändå, då för en vecka sedan, försiktigt positiv.

– Vi hade såklart velat vara med och styra Örebro. Nu ser det inte ut att bli så, men det betyder också att vi blir friare att prata om de frågor vi vill och lyfta de ämnen vi tycker är viktigast.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.