Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Paludan valde efter ett tag att kliva närmare de få åhörare som var på plats – mot polisens inrådan. Foto: SVT

Paludan höll nytt valmöte i Örebro – lämnade missnöjd

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen höll Rasmus Paludan återigen valmöte i Örebro men utan att locka särskilt många åskådare. Och den dansk-svenske högerextrema politikern lämnade mötet märkbart missnöjd. 

Den allmänna sammankomsten var den tredje i Örebro som Paludan beviljats tillstånd till under våren. Som vid tidigare tillfällen hade han för avsikt att hålla sitt möte i stadsdelen Vivalla, men återigen valde polisen att hänvisa honom till industriområdet Aspholmen istället.

Efter att polisen fått kritik för insatsen vid det första valmötet i Sveaparken i Örebro har bevakningen vid Paludans möten förstärkts. Även den här gången fanns många poliser på plats även om instatsen inte var lika stor som vid Paludans möte i Örebro den 13 maj.

Svalt intresse

Sett till antalet besökare att döma var intresset för tisdagens valmöte svalt och SVT:s eget team som var på plats vittnar om att platsen dit åhörare hänvisades gapade tom under långa stunder.

Något som irriterade Rasmus Paludan, som under sitt tal uttryckte en önskan om att förflytta mötet till stadsdelen Varberga istället.

– Det här verkar ganska värdelöst, kommenterade han platsen på Aspholmen.

Efter att ha fått besked från polisen om att de inte skulle följa med honom till Varberga valde dock Paludan att avstå.

I klippet visas bilder från tisdagens valmöte.

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.