Foto: Thomas Wedin, SVT

Misstänkt handgranat omhändertogs av polisens bombskydd

Uppdaterad
Publicerad

Polisen spärrade under tisdagen av delar av ett område i Oxhagen i Örebro. En person hade hittat ett föremål, som misstänks vara en handgranat, i ett trapphus.

Bilder på föremålet skickades först till nationella bombskyddet som bedömde att föremålet kunde ligga kvar. De åkte till platsen och var där några timmar senare.

– De har plockat med sig föremålet och bedömde att det var säkert att kunna transportera det, säger Fredrik Hjelm, som är polisinspektör.

Område spärrades av

Vad kan man säga om föremålet?

– Det ser ut som att det är en handgranat. Sedan måste man nog skruva isär den för att veta om den är skarp eller inte.

Polisen spärrade av delar av ett område under tiden man inväntade bombskyddet. Boende i omkringliggande lägenheter kunde ta sig till sina hem, men ingen utomstående fick komma in förbi avspärrningarna. Senare under eftermiddagen hävdes avspärrningarna. Händelsen rubriceras i nuläget som olovlig befattning med explosiva varor.

Polisen skriver vidare på sin hemsida att man nu ska försöka desarmera handgranaten och därefter försöka söka spår på granaten och platsen den hittades på.

Rubriceringen är olovlig befattning med explosiva varor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.