Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt mordförsök i bostadsområde

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till torsdag blev en man i 60-årsåldern knivskuren i bostadsområdet Markbacken i Örebro. Mannen vårdas på sjukhus och läget är allvarligt men inte livshotande.

Runt 01.30 på onsdagsnatten kom informationen till polisen att en person blivit knivskuren i Örebro. Händelsen rubriceras som misstänkt mordförsök.

– Jag har ingen uppgift på om det är inomhus eller utomhus det skett i det här fallet. Det är en ganska allvarlig knivskada, det är ingen fara för livet men han är ordentligt skuren. Den här personen ligger givetvis på sjukhus för vård, säger polisens presstalesperson Stefan Wickberg.

Finns någon misstänkt?

– Vi går inte in på detaljer om misstankar på gärningsmän. Ett sådant här brott, knivskär man någon på det här sättet är man ju bekant med polisen sen tidigare. Är man kapabel att göra en sådan här grej är man kapabel att göra andra grejer på vägen som är polisiärt, svarar Stefan Wickberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.