Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis på plats i Slottsparken i Örebro där ett område spärrats av under torsdagsmorgonen. Foto: Philip Naskret/SVT

Misstänkt våldtäkt i park i centrala Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Vid femtiden på torsdagsmorgonen larmades polis om en misstänkt våldtäkt i en park i centrala Örebro. Den utsatta är en flicka i tonåren.

Polisen har spärrat flera områden i Slottsparken i centrala Örebro under torsdagsmorgonen.

– Vi fick in ett samtal vid femtiden att en flicka i tonåren utsatts för ett övergrepp som vi misstänker är våldtäkt, säger Gabriel Henning, presstalesperson vid polisen region Bergslagen.

Avspärrat område i Slottsparken i Örebro efter en misstänkt våldtäkt av en flicka i tonåren som ska ha skett natten mot torsdagen. Foto: Philip Naskret /SVT

Enligt SVT:s reporter på plats har polisens tekniker under morgonen tagit bilder i de avspärrade områdena. Ingen misstänkt är gripen, polisen uppger att man är intresserad av vittnesuppgifter.

– Vi uppmanar personer att höra av sig till 114 14 om man gjort iakttagelser, särskilt mellan fyra-femtiden på morgonen i området. Alla tips är av intresse och vi avgör vad som är relevant eller inte, säger Henning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.