Foto: Monika Bruhn / SVT

Misstänkt väpnat rån i Vivalla – beväpnade personer ska ha trängt sig in i lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer ska ha tagit sig in i en lägenhet i Vivalla i Örebro och tvingat de boende att låsa upp och lämna ifrån sig ett kassaskåp. De boende ska ha hotats med både pistol och kniv.

Personerna i lägenheten larmade själva 112 efter händelsen. Enligt polisen ska ingen av dem ha kommit till fysisk skada, men det är oklart hur många som befann sig i lägenheten.

Stor avspärrning

Polisen har spärrat av lägenheten och ett stort område utanför, och tekniker är på plats för en teknisk undersökning. Enligt SVT Nyheter Örebros reportrar är flera polispatruller och en polishund på plats.

– Just nu arbetar vi med att säkra alla spår i området, säger Kenneth Johannesson på polisen i Örebro.

Vill få in iakttagelser

Rånet ska ha skett strax innan klockan 10 på onsdagsförmiddagen och de tre rånarna ska ha fått med sig hela hela kassaskåpet. De lämnade därefter platsen i en svart bil. Polisen är intresserade av att få in allmänhetens iakttagelser och tips.

– Det kan gälla händelser som sticker ut, en bil som kört fort i området eller på annat sätt utmärkt sig. Det är av intresse för oss att få veta, säger Kenneth Johannesson.

Poliser och tekniker är på plats i Vivalla. Foto: Monika Bruhn/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.