Molly Svedberg uppmärksammas på lista över landets mest lovande företagare. Foto: Privat

Molly 18 år gör succé med app mot vardagsstress

Uppdaterad
Publicerad

Hon är bara 18 år och redan nu utsedd som en av Sveriges mest lovande företagare under 30 år.

– Det känns verkligen stort eftersom de flesta på listan var äldre än jag, säger Molly Svedberg, VD på Matbanken UF.

Det är tidningen Företagaren som ligger bakom listan där unga entreprenörer hyllas för sina affärsidéer.

Molly Svedberg är med sina 18-år en av de yngsta som uppmärksammas. Med sitt UF-företag Matbanken UF har hon varit med och skapat en app som hjälper människor i vardagen.

Appen tar fram recept utifrån de ingredienser som användaren har hemma för stunden. Syftet är att minska matsvinnet och samtidigt hjälpa folk att få ihop vardagen.

– Vi vill göra det lättare för våra användare att använda de råvare som finns hemma. En hållbar grund har också varit en självklarhet sedan vi började, säger Molly.

Framgångarna har avlöst varandra

Tillsammans med kollegorna Matilda Antman Morèn, Klara Berglund och Vendela Simòn har Mollys företag skördat framgångar under Ung Företagsamhet. På den lokala UF-mässan i Örebro tog företaget storslam. Även under SM tog Matbanken UF hem guldet i kategorin Årets samhällsentreprenör.

Och när tidningen Företagaren under onsdagen listade landets 103 mest lovande entreprenörer uppmärksammades Molly som en av få 18-åringar.

– Det känns fantastiskt och det här är ett bra kvitto på det hårda arbete vi gjort. Det känns verkligen stort eftersom de flesta på listan var äldre, säger Molly Svedberg.

Nu väntar studentfirande

Tillsammans med kollegorna på Thoren Business School väntar nu studentfirande nästa vecka.

Förhoppningen är att företaget ska leva vidare.

– Vi känner oss alla väldigt engagerade att starta ett aktiebolag. Det känns jättekul även om framtiden är lite oklar. Vi har i alla fall fått jättefin respons och det driver oss, säger Molly.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.