Kortegen rullar genom centrum och avslutar i Stadsparken. Foto: Peter Comstedt/SVT

Motorcyklister körde för Annikas minnesfond

Uppdaterad
Publicerad

Under dagen körde hundratals motorcyklister i en kortege genom centrala Örebro för att uppmärksamma Annikas minnesfond.

Annikas minnesfond hjälper cancersjuka och svårt sjuka barn och deras familjer i Örebro län. För att uppmärksamma fonden anordnade Sveriges Motorcyklister en kortege under nationaldagen.

Med samling i Kumla rullade kortegen sedan till Örebro och vid 12-tiden genom centrala delar av stan.

Samlar in pengar

I och med kortegen samlade man in en startavgift från förarna och pengarna skänktes sedan oavkortat över till Annikas minnesfond vid slutet av kortegen i Stadsparken.

Så gick sträckan genom centrum:

Klerkgatan, Södra infarten, Östra Bangatan, Änggatan, Drottninggatan, Storbron, Storgatan, Järnvägsgatan österut, Alnängsgatan söderut, Engelbrektsgatan, Manillagatan och Kanalvägen.

Annikas minnesfond

Visa

Annika blev 19 år. Hon dog i cancer i maj 1987. Ett av Annikas sista beslut var att de pengar som samlats in till hennes alternativbehandling skulle gå vidare till en fond för att hjälpa cancersjuka barn och deras familjer. Fonden skulle ge stöd och ekonomisk hjälp till familjer, i Örebro län, med barn som drabbats av cancer och andra sjukdomar.

2017 fyllde Annikas minnesfond 30 år. Genom åren har medlen från bidrag, donationer och arrangemang på olika sätt hjälpt familjer och barn som befinner sig i en oerhört svår situation. Vardagen har fått guldkant. I mörkret har det synts ett ljus. Glädje och skratt har jagat bort det otäcka och svårförståeliga för en stund och gjort det möjligt att leva livet.

Annikas minnesfond är unik – vi är lokala och verkar enbart i länet. Alla pengar vi får in, går direkt och oavkortat till de som har behov av vårt stöd. Vi finns där för alla som har behöver oss och står för en social och känslomässig närhet som många barn och familjer kan vittna om.

Källa: annikasminnesfond.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer