Foto: SVT

Musikalisk doldis i rampljuset

Publicerad

Richard Lindgren har kallats en av Sveriges ”bäst bevarade musikaliska hemligheter”. Nu har han fått det första Live at Heart-stipendiet.

Sing-and songwritern Richard Lindgren är i Örebro för att skapa ny musik.

Stipendiet han har fått är instiftat av musikfestivalen Live at Heart, Stora Hotellet, Örebro kommun och Musikhögskolan i Örebro. Det består i en två veckors hotellvistese med helpension och tre inspelnings dagar i en topputrustad inspelningsstudio på Musikhögskolan.

– Det är ett fantastiskt pris att få, Richard Lindgren när Tvärsnytt träffar honom på rum 309. Att få tillfälle att i lugn och ro få sitta och skriva och arbeta med sina låtar och sen få spela in dem. Det kan inte bli så mycket bättre.

Musikaliskt inspireras Richard Lindgren av Bob Dylan.

– När jag hörde honom insåg jag att jag måste försöka göra något åt det hållet.

Sedan dess är det musik som gäller. Dygnet runt.

– Låtskrivande handlar för mig om att alltid skriva, säger han. Håller man igång så blir det enklare att skriva. Jag försöker att klottra ner någonting varje dag.

Han är imponerad av kraften, engagemanget och ideerna kring Live at Heart-festivalen.

– Det är en helt suverän festival säger han och jämför med sin egen stad Malmö där är det tveksamt om någon skulle orka dra igång en liknande festival.

Känslorna är ömsesidiga: Anders Damberg, en av grundarna till Live at Heart menar att Richard Lindgren är en fantastisk låtskrivare som spelat Live at Heart och uppmärksammats i både Sverige och internationellt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer