Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Nya och moderna maskiner” – det utlovar Nammos affärsutvecklingschef, Björn Andersson, med hjälp av de nya investeringarna. Foto: SVT

Nammo i Karlskoga om beskedet: ”Blir stor kapacitetsökning”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen utbyggnad av fabriken i Karlskoga – däremot kommer den i stort sett byggas om. Detta uppger Nammos affärsutvecklingschef, efter dagens besked om EU-stöd för ökad artilleritillverkning. Men någon stor personalökning i Karlskoga förväntas inte.

Nammo kommer i stort sett bygga om hela fabriken i Karlskoga, uppger affärsutvecklingschefen Björn Andersson. På fredagen kom beskedet att ammunitionstillverkaren och svenska staten får stöd från EU för att öka ammunitionstillverkningen.

– Gjuteriet är byggt i början av 80-talet av Bofors och har väl inte fått sådär jättemycket omsorg sedan dess. Vad vi kan säga är att vi kommer byta ut i stort sett alla maskiner mot nya moderna med bättre kapacitet. Så det är inte några nya anläggningar vi kommer bygga utan vi kommer uppdatera det befintliga gjuteriet.

Ingen stor personalökning

Men dagens besked kommer troligtvis inte leda till några större rekryteringar i Karlskoga. På tjänstemannasidan kan det behövas anställas fler, men i produktionen kommer det främst innebära investeringar i större och mer kapabla maskiner.

– Jag utesluter inte att det blir rekryteringar men det kommer inte vara en stor personalökning.

Hör Björn Andersson om vad beskedet innebär för verksamheten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.