Villan har brunnit ner till grunden. Foto: Peter Comstedt/SVT

Flera bränder i länet i natt

Uppdaterad
Publicerad

I natt har det brunnit flera platser i länet. Ett klubbhus och en villa i Sköllersta ska varit övertända.

Strax efter två i natt fick polisen larm om att ett klubbhus i Sköllersta brunnit. Lokalen gick dock inte att rädda utan räddningstjänsten lät byggnaden brinna ner till grunden.

Övertänd villa

02.17 inkom också ett larm om att en villa som brann. När räddningstjänsten kom till platsen var villan övertänd och räddningstjänsten har ännu inte kunnat ta sig in i den övertända villan.

– Sist jag hörde från räddningstjänsten så var de fortfarande kvar på platsen och höll på med släckningsarbetet. Sedan ska vi dit och spärra av för tekniskundersökning, säger Olga Korpela, vakthavande befäl på polisen.

Vid 06.50 så var räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen för efterbevakning av den nu släckta villan.

Kan ha samband

Enligt Olga Korpela kan det finnas ett samband mellan de olika bränderna.

– Sköllersta är en liten ort, så risken finns att det skulle kunna vara samma person som har tänt på, säger hon.

Båda bränderna rubriceras av polisen som skadegörelse genom brand. På tisdagsmorgonen fanns fortfarande inga misstänkta.

Bilbränder i Rinkaby

I Rinkaby strax utanför Örebro brann även fyra bilar brann under natten, varav två helt brunnit upp och två har fått skador.

Tidigare under måndagskvällen inkom det också ett larm om en brand i en mindre komposthög på en tomt i Hallsberg. Räddningstjänsten var där och branden var relativt snabbsläkt.

Ingen person ska ha skadats i någon av bränderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.