Foto: TT/SVT

Nattfotbollen återkommer – och utökar

Publicerad

Enligt Hem & Hyra kommer det sommaren 2017 också att bli nattfotboll i stadsdelarna Oxhagen, Brickebacken och Vivalla.

Förra sommarens försök med kvällsaktiviteten i Oxhagen slog så väl ut att man nu vill införa den på fler platser.

– Det här var en idé som föddes i min tv-soffa framför Agenda och som var tänkt som en engångsgrej. Men resultatet förra året där sommaren blev lugnare och där ungdomar i området växte som förebilder och jag tror att det här är bra för medlemmarna, för de boende och för kommunen, säger Pär Ejdsäter som är verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i Örebro.

Finns anledning att vara självkritisk

Årets nattfotboll ska invigas på midsommarafton.

Trots resultatet förra året, finns det också anledning att vara självkritisk, menar Zeljko Ilic som är verksamhetsutvecklare i Örebro kommun.

Tanken med nattfotbollen var nämligen även att engagera föräldrarna i området och där hoppas man kunna göra bättre i från sig i år.

– Det fick åt helvete förra året och vi måste bli bättre på det. Vi engagerade 100-tals barn och ungdomar förra sommaren och fick deras respekt. Men när vi bad föräldrarna om uppmärksamhet, kom inte en enda, säger Zeljko Ilic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.