NCC tillbakavisar kommunens kritik

Uppdaterad
Publicerad

”Vi har fakturerat utifrån vår tolkning av avtalet”, så säger NCC:s regionchef efter anklagelserna om att företaget försökt kringgå lagen om offentlig upphandling.

2015 vann NCC en offentlig upphandling om att utföra asfaltsarbete åt Örebro kommun. Nu hävdar kommunen att beloppen på fakturorna NCC skickat inte stämmer överens med det avtalade och bestrider därför fakturorna.

– Det verkar som att NCC lagt lägsta budet för att vinna upphandlingen och sedan fakturerar något helt annat, sa kommunalrådet Björn Sundin (S).

Läs mer: Sundin (S): NCC kringgår lagen

NCC däremot menar att parterna tolkat avtalet olika. Under våren och sommaren har det förts diskussioner mellan jurister på NCC och kommunen.

– Jag är förvånad över påstående om dubbla fakturor. Vi har fakturerat för de arbeten vi utfört och utifrån vår tolkning av avtalet. Det här är något vi absolut ska reda ut, säger Jonatan Bergman, regionchef för beläggning Sverige Öst.

Om två veckor har parterna ett nytt möte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.