Inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på Lindeskolan får vara kvar. Planen är nu att ännu fler elever ska tas in. Foto: Kicki Nilsson/TT

Nedläggningshotade fordonsprogrammet blir kvar på Lindeskolan

Uppdaterad
Publicerad

Politikerna i Lindesberg skulle ta ställning till förslag om att lägga ner två gymnasieprogram på Lindeskolan i syfte att spara pengar. I mars stod det klart att estetprogrammet blir kvar, nu blir även ett nedläggningshotat fordonsprogram kvar, det skriver Nerikes allehanda.

Beslutet om fordonsprogrammets fortsatta varande har tidigare skjutits upp av politikerna. Men redan nu, innan de haft möte i barn- och utbildningsnämnden, säger nämndens ordförande Lillemor Bodman (M) till NA att programmet blir kvar.

– Det ska inte tas ett nämndbeslut om det här. Det blir ett verksamhetsbeslut som förvaltningen nu ska ta istället, säger Lillemor Bodman till NA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.