Sofia Jannok var en av artisterna 2016. Foto: Isabelle Strengbom / SVT

Nu börjar planerna för O Helga Natt 2.0

Uppdaterad
Publicerad

Arrangören lovar en ”uppgradering” av 2017 års utomhuskonsert O Helga Natt och lovar nästan att den blir av. ”Vi har inte skrivit på ännu men de första inledande samtalen är gjorda” säger Davor Dundic.

”O Helga Natt” lockar varje år tusentals besökare till Stortorget i Örebro. Årets konsert, för det blir en sådan, kommer förmodligen att dra publik den med.

Men helt lätt har det inte varit att genomföra O Helga Natt. 2015 fick konserten ställas in på grund av hård blåst. 2016 genomfördes arrangemanget men det var länge osäkert hur det skulle bli eftersom Soul NPP som arrangerat konserten gått i konkurs.

O, helga natt

Numer ägs bolaget av Ambitiös Holding och Davor Dundic som har inlett förhandlingarna kring årets upplaga av O Helga Natt.

– Numer ska alla arrangemang av den här typen gå via Örebrokompaniet så vi pratar inte riktigt med samma människor som tidigare, förklarar han. Men de inledande samtalen har tagits och det ser ut som att en konsert kommer att genomföras under 2017.

Men precis som vanligt kommer det inte att bli. Davor Dundic och hans kollegor vill, inspirerade av Musikhjälpen 2016, sen en uppgradering av evenemanget.

– Vi skulle gärna vilja ta vid där Musikhjälpen startade på ”Kärlekens torg”, säger han. Det handlar om att utveckla evenemanget och att vi och besökarna kan ge lite tillbaka till samhället också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

O, helga natt

Mer i ämnet