Örebro kommun vill att fler studenter väljer att stanna kvar i stan efter avslutade studier. Foto: Julia Eriksson/SVT

Nu ska Örebro bli en mer attraktiv stad för studenter

Publicerad

Örebro ska blir mer attraktivt för studenter. Det handlar bland annat om att jobba för att studenter trivs under sin studietid och att försöka få dem att vilja bo kvar efter avslutade studier.

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt har gett kommunstyrelseförvaltningen i uppdrag att arbeta fram en studentstrategi för Örebro kommun.

Anledningen är att både offentlig och privat sektor är beroende av tillgången på rätt personal.

– När vi nu förstärker kommunens arbete för att attrahera studenter är det ett direkt svar på näringslivets behov, säger Lennart Bondeson (KD) som är kommunalråd i ett pressmeddelande.

Sedan länge efterfrågat

Beskedet har även uppskattats av studentrepresentanter.

-  Örebro studentkår har länge efterfrågat tydliga ställningstaganden från kommunen om studentpopulationen och långsiktiga mål för utveckling av studentstaden. Vi gläds därför över att vår önskan har fått gehör, säger Alexander Duarte Tsegai, ordförande för Örebro studentkår i ett pressmeddelande från Örebro kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.