Två av tre fastigheter i Ställdalen får elen avstängd under förmiddagen, bekräftar Ellevio. Foto: Anders Hansson/SVT

Nu stänger Ellevio av elen i Ställdalen

Publicerad

Vädret och kylan hjälper inte längre de boende i de problemtyngda fastigheterna i Ställdalen. På torsdagsförmiddagen stängs elen av i två av de tre fastigheterna.

Det är på grund av att ägaren till fastigheterna under flera månader inte har betalat sina elräkningar som de boende har påverkats av en eventuell elavstängning.

Elnätsbolaget Ellevio har tidigare låtit elen vara igång på adresserna då temperaturerna varit så pass låga. Men i och med det mildare vädret finns det inte längre något i bolagets policy som hindrar en avstängning.

– Under förmiddagen kommer vi att stänga av elen på två av de tre fastigheterna, säger Jonatan Björck, presschef på Ellevio.

Elen fortsatt på i en av fastigheterna

Avstängingen är begärd av elhandlaren som har avtal med fastighetsägaren på två av fastigheterna. I den tredje fastigheten kommer elen vara på tills vidare, då avtalet på den adressen sagts upp av elhandlaren.

– Därför finns det ingen begäran om avstängning. Däremot kommer elen där att stängas av under vecka 5, vilket blir på vårt eget uppdrag, säger han.

Ägaren har hört av sig

Tidigare har de inte haft någon kontakt med ansvarige fastighetsägaren, men under onsdagseftermiddagen blev en kollega till Jonatan Björck uppringd.

– Det är ett steg på vägen men situationen är inte löst. Steg ett är att han löser situationen med elhandlaren som begärt avstängningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer