Fel information till ambulansen – nådde inte ansvarig läkare. Behövde beslut om tvångsvård. Foto: TT /SVT

Ambulansrånarna i tingsrätten idag

Uppdaterad
Publicerad

En natt i slutet av januari larmades en ambulans ut till en adress i centrala Örebro. Men det visade sig vara en bluff och när teamet kom på plats rånades de på medicin för tusentals kronor.

På onsdagen genomförs rättegången mot den man som i januari i år rånade ambulanspersonal på medicin och annan utrustning värd 37.566 kronor.

Det var under en lördagnatt som en ambulans fick rycka ut till en kvinna som drabbats av kramper. När teamet kom fram till en adress i centrala Örebro låg en kvinna på trottoaren som visade sig spela sjuk.

Ambulansrån

Efter att ambulanspersonalen gått ur bilen för att hjälpa kvinnan dök plötsligt en man upp och tvingade personalen att låsa upp ambulansen. Därefter gick han in och stal bland annat en akutväska med medicin.

Kvinnan som är i 30-årsåldern misstänks för medhjälp till grov stöld och den 25-årige mannen för rån och falskt larm. Båda misstänks också för ringa narkotikabrott efter att ha gripits med tabletter på sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ambulansrån

Mer i ämnet