Beslutet om föreningen får beviljad sin ansökan om pengar till konstgräsplanen tas i juni. Foto: TT

Bygget av konstgräsplan i Latorp i startgroparna

Publicerad

Latorps IF har ansökt om en miljon hos fritidsnämnden för att kunna bygga en ny konstgräsplan. I juni ska beslutet tas och föreningen hoppas att planen ska ligga färdig till hösten.

Enligt ett pressmeddelande från fritidsnämnden i Örebro kommun kommer Latorps IF att anlägga en konstgräsplan vid Björkviksvallen i Latorp. Även Garphyttans IF och andra föreningar i närområdet förväntas använda konstgräsplanen.

Föreningen har ansökt om en miljon kronor av fritidsnämnden, som ska fatta beslut om ansökan i juni. Men enligt nämndens ordförande är majoriteten överens.

– Jag tror de flesta partierna är överens om att vi behöver stärka fritidsutbudet på landsbygden. Förhoppningsvis kommer det många barn och unga till gagn, säger Jonas Håård (S), ordförande i fritidsnämnden i Örebro kommun.

Hoppas planen vara klar i höst

Enligt Jonas Håård är ansökan den största som fritidsnämnden beslutar om under den tid han suttit i nämnden.

Från föreningens sida har det varit en lång planering och man hoppas kunna starta bygget av konstgräsplanen i juli.

– Förhoppningen är att konstgräset ligger där i oktober. Det är ett oerhört lyft för hela Tysslingebygden, Garphyttan och Vintrosa, säger Staffan Lindberg, som är ungdomsansvarig i Latorps IF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.