Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Se studenteranas kreativa innovationer. Foto: Fanny Hult/SVT

Se studenternas innovationer – gardinkub och larmnalle

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska fem studenter arbeta med trygghetsfrågor för att kunna skapa ett tryggare boende. Projektet är ett samarbete mellan Öbo och Örebro universitet och arbetet kommer att pågå under en månad i sommar.

Studenterna är inne på sin andra vecka och arbetar till stor del i Öbo:s innovationslägenhet. De har bland annat hunnit att arbeta med omvärldsbevakning, research och även kartlagt behov där de tittar efter vad det är som gör människor otrygga.

– Vi behöver ta ett krafttag i det här så vi fokuserar väldigt mycket på trygghet och kommer fortsätta med det lång tid framöver, säger Peter Hovlund, distriktschef för Vivalla och Baronbackarna samt trygghetssamordnare för hela Öbo.

Teamet

Teamet består av Hilal Ünlü, Jacob Ström, Ronja Khan, Lovisa Elfström och Elina Johansson som studerar eller precis tagit examen från olika program.

– Vi alla har olika kompetenser, en är kriminolog, statsvetare och jag är kommunikatör bland annat. Vi alla har olika bakgrunder och jag tycker vi kompletterar varandra väldigt bra i det här arbetet. Vi kan komma med olika inspel och insikter i branschen, säger Jacob Ström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.