Nya Vinterstadion

Publicerad

Den efterlängtade ombyggnaden av Vinterstadion blir kanske bara en lätt make-over. För att finansiera en upprustning tänker Örebro kommun sälja tomtmarken öster om stadion.

Bostadsbyggandet ska betala nya Vinterstadion. Lätt uppfräschade lokaler istället för en ny arena, alltså. Man öppnar dock för att om bandyn eller hockeyn kommer upp i högre serier så kan man bygga ut publikkapaciteten.

Fakta om Vinterstadion i Örebro:

Vinterstadion i Örebro är en av landets första och äldsta anläggningar med konstfrusen is i både ishall och bandyplan. Anläggningen byggdes under första hälften av 1960-talet. Mindre renoveringar har skett under åren.

Ishallens publikrekord är 6 540 personer från en match 1966. Publikrekord för bandybanan är från 1967 i en match mellan Örebro SK och Nässjö då 8 066 personer såg matchen.

Allhelgonadagen 1963 invigdes bandybanan och 1 januari 1965 var det dags för ishallens invigning.

Påskhelgen 1967 genomförde Rolling Stones två konserter i hallen. Den första konserten avlöpte planenligt medan den andra slutade i kaos. Efteråt var ishallen fullständigt demolerad, knappt något var helt.

Hallen var först oisolerad – det var först i slutet av 70-talet som man isolerade den. Hallen ägs och drivs av kommunen och har idag en publikkapacitet på 4 400.

Källa:Örebro kommun

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer