Nyckelpersonerna om tystnaden kring O Helga Natt: ”Är sorgligt”

Uppdaterad
Publicerad

Framtiden för O Helga Natt är mycket oviss. SVT Nyheter Örebro har pratat med flera nyckelpersoner som inte har hört ett ljud från arrangören Davor Dundic.

– Vi har sökt information utan att lyckas, säger dirigenten Fred Sjöberg och kapellmästaren Pelle Ankarberg.

För varje dag som går börjar fler och fler tappa hoppet inför årets upplaga av O Helga Natt.

Uteblivna besked kring projektplan, detaljerad budget och projektorganisation beskrivs som anledningen till att Örebrokompaniet inte är villiga att stödja arrangören Ambitiös NPP Communication med 900 000 kronor.

O, helga natt

Nyckelpersoner förvånade över tystnaden

Viktiga nyckelpersoner både lokalt och utifrån berättar för SVT Nyheter Örebro att de inte lyckats få några besked från arrangören.

– Oavsett om jag ska medverka eller inte så borde jag åtminstone få information om det blir ett evenemang eller inte i år. Den grundfrågan kan jag tyvärr inte svara på, säger körledaren och dirigenten Fred Sjöberg.

Sökt arrangören utan framgång

Tillsammans med orkesterledaren Pelle Ankarberg har han sökt arrangörerna utan framgång.

– Jag och Pelle har ju jobbat nära varandra kring det här evenemanget och ingen av oss vet någonting om hur det kommer att bli fast vi har sökt information, säger Fred Sjöberg.

Både Pelle och Fred har jobbat med evenemanget under flera år och båda förknippas mycket med O Helga Natt. Att ovissheten är stor i år är något som är tråkigt, enligt Pelle Ankarberg.

– Det är sorgligt eftersom det här är en sådan fantastisk tradition för staden och kommuninvånarna. O Helga Natt är en tradition som vi verkligen vill värna om och ta hand om, säger Ankarberg.

Producenten: ”Nu är det för sent”

SVT Nyheter har även pratat med Tine Matulessy som varit både producent och regissör för O Helga Natt genom årens lopp.

– I år har jag inte hört något kring evenemanget och ingen har ställt frågan till mig att arbeta kring O Helga Natt. Jag vet tyvärr inte vad som kommer att hända men undrar också vad som sker. Förra året var jag producent och tidigare år har jag varit regissör. Nu är det för sent om jag skulle bli kontaktad eftersom det är ett stort projekt att jobba med, säger hon.

SVT Nyheter Örebro har också sökt arrangören Davor Dundic för en kommentar utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

O, helga natt

Mer i ämnet