Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Malin Gotlin/SVT

Nytt bostadsområde på gång i Karlskoga

Publicerad

Ett nytt bostadsområde håller på att växa fram i Karlskoga. Vägar, belysning, fiber, vatten och avlopp är klart – nu är det bara de 150 bostäderna som fattas.

Tomtmarken för de nya bostäderna är markerad med käppar och övergångsställen är på plats. På tisdagen invigdes det nya bostadsområdet i Finnebäck, strax utanför centrala Karlskoga. På sikt kommer området att rymma radhus, villor och flerfamiljshus.

– Det är lite häftigt, det här blir en ny egen stadsdel. Vi har redan tagit beslut om en ny förskola där man börjat göra det grundläggande arbetet. Vi räknar med att den ska kunna öppna i slutet av nästa år, säger Tony Ring (M), kommunstyrelsens ordförande.

Planen: 700 nya bostäder

Och Finnebäck är inte det enda nya bostadsområdet som just nu växer fram i Karlskoga. Vid Aggerudsvikarna ska ännu ett naturskönt område vid Möckeln bebyggas. Och i centrala Karlskoga kommer mängder av lägenheter att byggas. Byggboomen beror framförallt på att försvarsindustrin i kommunen växer på grund av det oroliga världsläget.

– Vi har planerat ungefär 700 nya bostäder till 2025 och det kommer att täcka det behovet vi har just nu, säger Tony Ring (M).

I klippet berättar Tony Ring (M) om det nya området och varför det behöver byggas nytt i Karlskoga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.