Foto: TT/Genrebild

Nytt samarbete ska förbättra resandet mellan Örebro och Karlstad

Publicerad

Nu har samhällsbyggnadsnämnden i Örebro län fattat beslut om att skapa en ny direkt busslinje mellan Örebro och Karlstad.

– För tillfället finns det ingen genomgående busslinje för de resenärer som vill resa kollektivt mellan Örebro och Karlstad, och det känns förstås bra att vi nu kunnat åtgärda detta. Jag tror att det finns ett intresse av att kunna resa miljömedvetet mellan respektive läns huvudort, säger Nina Höijer (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, i ett pressmeddelande.

Den nya linjen innebär ett samarbete med Vy Travel och att man med en biljett från Länstrafiken ska kunna använda deras expressbussar, och därmed korta restiden mellan de två städerna med 35 minuter.

Det har hittills inte funnits någon biljett som gäller mellan Örebro och Karlstad, men nämnden har nu fattat beslut om att införa en sådan. Ett månadskort kommer att kosta 2 795 kronor för en vuxen respektive 1 395 för ungdom. Biljetten kommer finnas från i mitten av november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.