Foto: SVT

Nytt samarbete ska öka digitaliseringen på Örebro universitet

Uppdaterad
Publicerad

Örebro universitet och Akademiska hus ingår nu ett samarbete för att verka för att universitetet ska bli landets mest digitaliserade lärosäte. Det presenterade man under veckan.

Den nya satsningen ska heta Örebro Campus Lab och målet är att den ska bidra till att utveckla en utbildnings- och forskningsmiljö i digital och hållbar framkant.

– Örebro universitets vision anger tydligt att vi ska bidra till en kunskapsbaserad samhällsutveckling. Det här projektet ligger helt i linje med det. Samarbetet innebär unika möjligheter att hitta smarta, innovativa och hållbara lösningar inför framtiden, säger Johan Schnürer, rektor vid Örebro universitet, i ett pressmeddelande.

Johan Schnürer rektor Örebro universitet Foto: Anders Nord / SVT

”Vi vill utveckla framtidens kunskapsmiljö”

Samarbetet med Akademiska hus innebär ett avtal med åtgärder som ska genomföras under en treårsperiod, bland annat testbäddar samt dialog- och forskningsprojekt.

– Tillsammans med Örebro universitet vill vi utveckla framtidens kunskapsmiljö och skapa positiva användarupplevelser och stärka områdets attraktionskraft. Det här är ett spännande och nytänkande projekt som jag har stora förhoppningar om. Vårt mål är att Örebro Campus Lab ska generera nya kunskaper till både oss och universitetet, men även bli en förebild för andra campus i digital transformation, säger Kerstin Lindberg Göransson, vd för Akademiska Hus, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.