• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Här flyttar socialkontoret till Vivalla

Uppdaterad
Publicerad

Vivalla är Örebro kommuns mest socioekonomiskt utsatta område. Därför startas nu ett treårigt projekt med en filial i Vivalla. På fredagen invigdes det nya socialkontoret i stadsdelen.

Enligt Örebro kommun vittnar många boende i Vivalla om stor oro för kontakter med förvaltningens myndighetsutövning. Det här skapar svårigheter att skapa tidiga insatser till familjer.

SVT Play: Se inslag om nya socialkontoret

– Vår förhoppning är att de familjer som bor här i Vivalla skall få en positiv syn på socialtjänsten eftersom vi vet att det finns en rädsla hos familjerna som bor här, säger enhetschefen Anna Andersson.

Grunden till det nya socialkontoret är att bygga upp förtroendet för Socialförvaltningen. Det kommer vara ett nära samarbete med andra aktörer, som till exempel Partnerskap Vivalla och polisen.

– Vi träffar polisen kontinuerligt, säger Anna. Det är det som är fördelen med att vara i området.

Under dagens invigning stämde bland annat förskolebarn i Vivalla upp i sång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.