Nytt styre i Hällefors

Uppdaterad
Publicerad

Det blir nytt politiskt styre i Hällefors kommun. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Hällefors Oberoende går samman och bildar därmed majoritet under namnet Koalition 2014.

Partierna får tillsammans 22 av totalt 31 mandat.

– Det är viktigt att vi får ett majoritetsstyre. Det är många tuffa beslut att fatta framöver, menar Mats Runqvist från Hällefors Oberoende.

Koalitionen presenterade under fredagen några av de viktigaste frågorna för partierna. Det handlar bland annat om att fullfölja besparingsplanen, nämligen att spara 55 miljoner kronor på fem år. Dessutom ska bygget av en ny grundskola i Hällefors fullföljas, äldreomsorgen förbättras och man ska också förbättra maten inom äldreomsorgen och skolan.

– Den allra viktigaste frågan är näringslivet. Målet för oss är att klättra minst 100 placeringar i Svenskt Näringslivs ranking där vi nu har legat i botten, säger Mats Runqvist.

Hur ska ni göra det?

– Det ska vi göra genom att ha bättre dialog med näringslivet så att vi alla pratar samma språk.

Maria Widar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.