Rune Kalf-Hansen, med sönerna Felix och Fabian, bjöd publiken på frukost, lunch, middag och mellanmål. Miljövänligt och nyttigt är Kalf-Hansens ledstjärnor och han skräder inte orden när det gäller den mat som vuxna serverar sina barn.
– Om era föräldrar inte handlar ekologiskt och ser till att laga bra mat så får ni se till att göra det, uppmanade han åhörarna.
Klimatsmart mat är en annan benämning som ofta förekommer.
– Det är säsongens ekologiska råvaror, så enkelt är det, förklarar Rune Kalf-Hansen. Krångla inte till det, håll det enkelt så blir det klimatsmart!
Dessutom uppmanar han ungdomarna att kombinera maten med lite bra musik och snygg dukning.
– Det tråkigaste som finns är när bara maten smakar gott och inte miljön känns välkomnande.
Och att ungdomar är intresserade av klimatsmart och nyttig mat har han märkt länge.
– Med alla rapporter som kommer om hur vi producerar kött och annat så accepterar inte unga rakt av den mat som serveras. Dom protesterar, blir vegetarianer och veganer ? det är skitbra, avslutar Rune Kalf-Hansen.