Ödesmatch för BIK Karlskoga: ”Vi ska vinna”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen gäller det för BIK Karlskoga – nu är det att vinna eller försvinna som gäller.

– Vi ska gå in med samma energi som tidigare men ta smartare beslut, säger huvudtränaren Tobias Thermell till SVT Nyheter Örebro.

Med bara en halvtimme kvar till nersläpp i Nobellhallen är pulsen hög i Karlskoga. Mycket står på spel för karlskogalaget som hittills förlorat samtliga tre spelade kvalmatcher mot Rögle.

– Vi ska ta smartare beslut i vissa lägen, spela lite tajtare som lag och försöka att inte öppna upp isen så mycket. Vi ska försöka få dem att göra misstag som gör att vi kan vända spelet, säger huvudtränaren Tobias Thermell.

”Nu ska vi vinna”

Hittills har Karlskoga tagit ledningen i samtliga spelade matcher men ändå inte orkat stå emot i samtliga perioder.

Under första matchen i Ängelholm gjorde poängkungen Victor Ejdsell både 1-0 och 2-0, men det räckte ändå inte hela vägen eftersom att Rögle då kontrade med att göra hela fem mål i den tredje perioden.

– Vi får summera säsongen i efterhand. Nu ska vi vinna en match, det är allt vi satsar på, säger Tobias Thermell.

Drömmen om SHL lever

Trots oddsen inför kvällens match är drömmen och SHL fortfarande levande bland supportrarna som är övertygade om att BIK kommer bjuda på en hemmavinst ikväll.

– Det blir nog målsnålt, men jag gissar på att det kommer sluta 1-0 till Karlskoga, säger Tomas Hägersten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.