Foto: Pelle Råssjö/SVT

Oljeskador fördyrar upprustningen av kommunens nya hus

Uppdaterad
Publicerad

Hallsbergs kommun har lagt ner över 50 miljoner kronor på fastigheten där man bland annat ska samla tekniska enheten, fastighetsavdelningen och Sydnärkes kommunförbund. Nu har man upptäckt oljeskador i delar av fastigheten som kan bli kostsamma att sanera.

Kommunen köpte den 48 000 kvadratmeter stora fastigheten av Volvo för 28 miljoner kronor. Här tillverkades tidigare bland annat cylindrar till motorer och under åren har spillolja och andra kemikalier trängt ner i golven.

Under året har ombyggnationer gjorts för cirka 23 miljoner kronor och det är i samband med dessa som problemen har upptäckts, rapporterar Nerikes Allehanda.

Inflyttningen är stoppad

Clas-Göran Classon, som är chef för drift- och serviceförvaltningen i Hallsberg, säger att man stoppade inflyttningen när oljeskadorna upptäcktes.

– Vi kommer att ha personal som arbetar i lokalerna hela dagarna och måste vidta åtgärder. Arbetsmiljö och säkerhet kan vi inte pruta på , säger han till NA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.