Foto: SVT

Omfattande brand i flera byggnader vid fiskodling

Uppdaterad
Publicerad

På måndagskvällen larmades räddningstjänsten om en brand i en byggnad vid en fiskodling i Kloten i norra Örebro län. Branden spred sig till flera byggnader och räddningstjänsten fokuserade på att rädda själva fiskodlingen.

Larmet om branden kom klockan 18.36 på måndagskvällen. Väl framme i Kloten, öster om Kopparberg konstaterade räddningstjänsten en fullt utvecklad brand i en 25 meter lång industribyggnad.

– Det brann kraftigt i större delen av byggnaden och slog ut kraftiga lågor från taket. Fokus blev därmed att försöka undvika spridning av branden till en intilliggande byggnad, men jag har precis fått veta att branden spridit sig dit, sa Linda Forsberg, som svarar för räddningstjänsten region Bergslagen, inledningsvis.

Fokus på att rädda fiskodlingen

Enheter från Kopparberg, Ramsberg och Lindesberg kallades till på platsen för att bekämpa branden.

Vid 20.30-tiden berättade Linda Forsberg att räddningstjänsten kommer att låta två av tre byggnader brinna ner och att man koncentrerar sig på att rädda själva fiskodlingen.

Inga personer ska ha kommit till skada i samband med branden. Enligt polisen kommer en förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet inledas. Räddningstjänsten kommer att vara kvar på plasten under hela natten mot tisdagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer