Demonstrationen är fredlig och demonstranterna står med plakat längs vägen till infarten. Foto: Monika Bruhn/SVT

Tyst manifestation utanför lokalt slakteri

Uppdaterad
Publicerad

Djurrättsförening Save Movement Sverige arrangerar en manifestation vid Närkes slakteri i dag. Det är en tyst och fredlig manifestation med skyltar, där de manifesterade vill finnas där för djuren som transporteras till slakteriet.

– Vi har kommit hit för att vara ett vittne till de här djuren, vi tycker det är fel och onödigt att döda djur och att det är viktigt att det finns de som uppmärksammar vad som sker här och på andra slakterier, säger Martin Smedjeback, ordförande för Save Movement Sverige.

Han berättar också att gruppen valt att agera inom ramen för svensk lag.

– Vi är fredliga och har valt att verka inom lagens ramar. Det är så organisationen verkar, genom opinionsbildning och genom att vara här konkret för djuren.

Lokalförening bildad

I slutet av dagen hoppas Martin Smedjeback på att en lokalförening ska kunna bildas, Örebro Animal Save, som i sådana fall blir deras tioende lokalgruppen i Sverige.

-  Vi har vår första manifestation i dag, och vi får se om vi är tillräckligt många för att bilda lokalgruppen.

Efter manifestationen beslutades om att bilda lokalföreningen, meddelar Martin Smedjeback under eftermiddagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer