Att vigas som zombie eller vigas av zombie – eller varför inte både och – är fullt möjligt i Örebro i höst. Foto: Christine Olsson / TT

Örebro bjuder in till zombiebröllop i höst

Uppdaterad
Publicerad

Går du i giftastankar inför hösten och skulle vilja bli vigd av en zombie i ett slott? Då har du en unik möjlighet i Örebro i oktober.

Planerna inför årets upplaga av Spökstaden i Örebro pågår för fullt. I år erbjuder arrangören för första gången de som vill att vigas på Örebro slott av en zombie.

– Det var en av våra praktikanter som kläckte idén, förklarar Johanna Bjelkengren som är projektledare på Örebrokompaniet som marknadsför Örebro. Sen har vi spånat vidare på idén.

Spökstaden växer

Det var för två år sedan som spöken och gastar fick en egen vecka i Örebro i samband med höstlovet. Örebro slott har sedan flera år arrangerat spökvandring under kvällstid och det blev starten till det större evenemanget Spökstaden.

De senaste åren har det erbjudits Halloweenpyssel, slottsvandringar med olika läskighetsgrad och spektakulärt motionslopp där man kan bli jagad av zombies.

Flera vigselförättare ställer upp

Men i höst finns alltså möjligheten för den som vill gifta sig under mer ruskiga omständigheter att bli vigd av en zombie i Örebro slott. Och intresset bland vigselförrättarna i staden är stort.

– Vi har flera som kan tänka sig att ställa upp, säger Johanna Bjelkengren, så om det blir ett stort intresse bland blivande brudpar så ska vi nog klara det.

Hur är det med brudparen – förväntas de också vara zombies?

– Det är helt frivilligt men med tanke på att temabröllop blir allt mer populära så tror vi nog att ett och annat zombiebrudpar kan komma att dyka upp också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.