Örebro blev årets gymnastikförening

Publicerad

Örebro Gymnastikförening KIF har utsetts till ”Årets gymnastikförening 2011” av Gymnastikförbundet.

I februari när Sverige för första gången skulle ta fram ett landslag i truppgymnastik fick föreningen med hela sex gymnaster fördelade på dam-, herr- och mixlag. Och tre ledare som kommer att träna landslagen.

-Det här känns jättekul, säger gymnasten Evelin Bülow, jag har drömt om det här sedan jag var liten.

Örebro gymnastikförening KIF har idag 675 aktiva medlemmar, 550 av dem är under 20 år och i kö för att börja står närmare 200 st. Men intresset för att leda verksamheten är svalt och föreningen behöver både fler ledare och större lokaler för att kunna ta emot alla som vill vara med.

-Rörelseglädje för alla är vårt motto och självklart vill vi att fler ska kunna vara med men då behöver vi fler som vill ställa upp som ledare, säger vice ordförande Eva Sundmalm.

Därför får Örebro priset

Visa

Så här lyder juryns motivering:

”Årets gymnastikförening 2011, Örebro GF KIF, har låtit tala om sig på många sätt under de senaste åren med många tävlingsframgångar. Bakom detta ligger ett mycket målmedvetet arbete med tydliga utvecklingsplaner och en genomtänkt värdegrund som binder samman bredd och elit och som också prioriterar ledarutveckling och ledarutbildning.

Föreningen har en god gemenskap över ledargränserna. Barngymnastiken är basen i föreningens verksamhet, spetsen är truppgymnastik med många stora framgångar under de senaste åren. Lägerverksamhet, uppvisningar och en stor öppenhet inför nyheter är också kännetecken för den ambitiösa, framgångsrika föreningen som erbjuder barn- och familjegymnastik, cheerleading, freerunning/parkour, truppgymnastik med tävlingsinriktning och gruppträning för vuxna!”


Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer