Lotta Lövstrand, verksamhetschef på Örebro fältrittklubb, blev överraskad men glad när samtalet om bidraget kom idag. Foto: Cathrine Gustavsson/SVT

Örebro fältrittklubb: ”Det betyder mycket för oss”

Uppdaterad
Publicerad

Karlslunds ridhus tilldelas 11 miljoner kronor av kommunen för bland annat ett nytt ridhus. Örebro fältrittklubb tar emot bidraget med öppna armar och menar att det betyder mycket för ridsporten – i hela landet.

Idag blev det klart att Karlslunds ridhus tilldelas 11 miljoner kronor för att bland annat bygga ett nytt ridhus och rusta upp verksamheten.

– Det betyder otroligt mycket, vi är en ideell förening och att en kommun väljer att satsa på ridsporten betyder väldigt mycket för oss och ridsporten i Sverige, säger Lotta Lövstrand, verksamhetschef på Örebro fältrittklubb som bedriver sin verksamhet på Karlslund

Utökad verksamhet

Pengarna innebär inte endast att anläggningen kan byggas ut och förnyas, utan även att verksamheten kan utökas.

– Självklart kommer vi kunna utveckla verksamheten med ett nytt ridhus, men även öka antalet ridlektioner och erbjuda fler lektioner på attraktiva tider, säger hon.

”En riktigt bra måndag”

Klubben har idag 1100 medlemmar och är Sveriges största ridklubb. Med 800 ridande i veckan är de även en av landets största ridskolor.

Lotta Lövstrand har vetat om att ett bidrag eventuellt var på gång, men när det skulle komma visste hon inte.

– Jag blev otroligt glad och överraskad. Jag har väntat och väntat och jag har ju vetat om att förstudien finns, men jag visste inte alls att den skulle komma idag. Så det är ju en riktigt bra måndag!

När det nya ridhuset kommer att stå klart vet hon inte i dagsläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.