Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Susanna Harjaluoma, verksamhetschef på Örebro fältrittklubb, vittnar om högre priser på kraftfoder och el. Men utöver det ser hon också att en del medlemmar minskat på antalet ridpass per vecka. Foto: Raphael Cano Felix/SVT

Örebro fältrittklubb känner av att kostnaderna öker: ”Allt fler lägger om sina ridvanor”

Uppdaterad
Publicerad

Kostnaderna i samhället ökar och det märks bland annat på Örebro fältrittklubb. Utöver ökande priser för foder och el ser de också att medlemmar lägger om sina ridvanor.

– Man har gått ned till ett eller två pass istället för tre gånger per vecka, säger Susanna Harjaluoma, verksamhetschef på Örebro fältrittklubb.

Hittills har klubben inte höjt priserna mer än vad man brukar göra per år, alltså med tre procent. Tanken är att så många som möjligt ska kunna fortsätta att delta i ridverksamheten.

– Framför allt för att barn och unga ska kunna fortsätta rida, säger Susanna Harjaluoma, verksamhetschef på Örebro fältrittklubb.

Hon tillägger att man däremot behövt höja priset på vissa extraaktiviteter för vuxna, som till exempel hoppträningar och annat som vanligtvis inte ingår i abonnemangen.

Högre elpriser ett orosmoment

Ett av orosmolnen för klubben är de ökande elpriserna. I dag betalar de 118 procent mer för verksamhetens totala elanvändning jämfört med 2020. Därför kan de inte heller garantera att man inte kommer att behöva höja priserna ytterligare framöver.

– Det är inte aktuellt just nu, men våra utgifter kan komma att höjas ännu mer. Vi får utvärdera det ekonomiska läget lite varje månad, säger Susanna Harjalouma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.