Örebro – i skräpigaste laget

Uppdaterad
Publicerad

Örebroarna har förvandlats till riktiga smutsgrisar och nu är läget så illa att kommunen förbereder en anti-skräpkampanj.

En vanlig morgon får renhållningsarbetarna sopa upp mängder med skräp från väg-och gångbanor och det har blivit värre de senaste åren.

– Trots att man kommer med sopmaskinen finns det dom som släpper skräp på marken direkt efter att man passerat, säger Per Stenholm som är en av renhållningsarbetarna som får jobba hårt för att få gatorna rena.

Oväntade fynd

Det finns 1000 papperskorgar i centrala stan. Ändå släpper många örebroare skräpet bredvid och det kostar kommunen över fyra miljoner i renhållningskostnader ? pengar som skulle kunna användas till annat.

Snabbmatskulturen där man köper maten på ett ställe och äter den på en annan tror Håkan Zaring på Tekniska förvaltningen som också avslöjar att det dyker upp ett och annat oväntat bland soporna:

– Löständer i en busskur och en skarpladdad pistol är några av de saker vi har hittat. Ibland vet jag inte hur folk tänker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.