Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunstyrelsen i Örebro föreslår nu att betalningsvillkoren förlängs med 90 dagar för att avlasta ekonomiskt ansträngda företagare. Hör kommunstyrelsens ordförande, John Johansson (S) berätta om förslaget i videoklippet. Foto: TT /SVT

Kommunstyrelsen i Örebro föreslår förlängda betalningsvillkor

Uppdaterad
Publicerad

Vid nästa sammanträde kommer kommunstyrelsen i Örebro behandla ett förslag om förlängda betalningsvillkor för kundfakturor. Orsaken är det tuffa ekonomiska läget för många företag.

Det är under en begränsad period de företag som faktureras av kommunen kommer att få betalningsvillkoren förlängda med 90 dagar om förslaget klubbas igenom.

– Höga energipriser och inflation har skapat ett svårt läge för många företag. Precis som under pandemin så vill vi hjälpa företagen i Örebro kommun på bästa sätt att klara denna tuffa ekonomiska situation, säger John Johansson (S) kommunstyrelsens ordförande.

Kundfakturor rörande årsavgifter för tillstånd och tillsyn, avgifter för markupplåtelse och bygglovsavgift, samt planavgifter och avgifter för planbesked föreslås, under perioden 7 februari till den 31 mars, att få förlängda betalningsvillkor.

Uppmanas ta kontakt med kommunen

Även redan utställda fakturor från den 1 januari kan få förlängd betalningstid. Men där uppmanas berörda ta kontakt med kommunen för godkännande om förslaget blir verklighet.

Beslut väntas formellt fattas vid nästa kommunstyrelsesammanträde den 7 februari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.