Örebro kommun varnar på sin Facebooksida telefonsamtal där uppringaren utger sig för att vara från Tekniska förvaltningen. ”Vi råder medborgare i Örebro kommun att vara extra vaksamma” skriver man i inlägget. Foto: Alexander Lindhe/SVT

Örebro kommun varnar för bluffsamtal: ”Var extra vaksamma”

Publicerad

I ett inlägg på sin Facebook-sida varnar Örebro kommun sina invånare för bluffsamtal. Uppringaren utger sig för att vara från Tekniska förvaltningen och vill ha tillgång till samtalsmottagarens bostad eller fastighet.

Uppringaren säger att en kontroll av bostadens ventilation och avlopp ska göras, och att det är lag på detta.

I inlägget på sin Facebook-sida skriver Örebro kommun att Tekniska förvaltningen inte använder sig av det här tillvägagångssättet, och uppger också att flera kommuninvånare har blivit uppringda av bluffmakarna.

”Vi råder därför medborgare i Örebro kommun att vara extra vaksamma när det gäller samtal som dessa”, skriver kommunen i sitt inlägg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.