Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anders Bagge, en av artisterna, känner sig hedrad att få vara med i Funkissommar. Foto: SVT

Storsatsning på Funkissommar – för örebroare med funktionsnedsättning

Publicerad

Med projektet Funkissommar vill Örebro kommun nå människor i alla åldrar som har en funktionsnedsättning. Under juni, juli och augusti bjuder man därför in till både kultur- och fritidsaktiviteter.

– Jag är jätteglad för att kommunen väljer att satsa på det här, säger Charlotte Ollward, producent för Funkissommar.

Funkissommar är öppet för både privatpersoner och deltagare i kommunala verksamheter.  Även anhöriga eller ledsagare är välkomna att delta i aktiviteterna, som pågår från juni till augusti, berättar Charlotte Ollward.

– Örebro kommun har skapat en tjänst för det här, som egentligen inte finns. Det känns fantastiskt, säger hon.

Digert program

Funkissommar arrangeras av Örebro kommun i samarbete med bland andra KFUM, Studieförbundet Bilda och Tegelbruket. Bland aktiviteterna finns parahandboll, allsång, bingocafé, teater, yoga, fiske och filmvisning, allt för att nå så många som möjligt.

– Vi har ett jättebra samarbete med en rad aktörer, annars skulle vi inte ha fått ihop det på det här sättet, säger Charlotte Ollward.

Under torsdagkvällen arrangeras konserten Funkis under bar himmel på spelgården i Wadköping, och under eftermiddagen pågick förberedelserna för fullt, med soundcheck och repetitioner. På scenen står Anders Bagge, Boris René och FunkisBro, konferencier Philip Jurland, Magnus Spångbergs band och teckenspråkstolken Tommy Aldergrim.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.