Örebros Kennedy Igboananike jublar efter matchens enda mål. Foto: Bildbyrån

Örebro räddade poäng på övertid

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen tog Örebro SK emot Helsingborgs IF i Svenska cupens andra omgång. Matchen slutade 1-1 (0-0) efter dramatik i slutminuterna av matchen.

Efter en mållös första halvlek tog gästande Helsingborg ledningen i 76:e matchminuten genom Mikael Dahlberg. Anfallaren tog sig på ett lurigt sätt fram på en målvaktsretur och tryckte in 1-0.

Ett tungt mål för hemmalaget Örebro SK som inte gav upp.

För på de extra minuterna som domaren lade på lyckades Örebro kvittera till 1-1. Kvitteringen kom från ÖSK:s vassa anfallare Kennedy Igboananike som var framme i slutet och gjorde mål.

Det oavgjorda resultatet innebär att ÖSK är i delad ledning med IFK Norrköping som man möter i den sista omgången i gruppen.

Matchfakta

Svenska cupen omgång 2

Örebro-Helsingborg 1-1 (0-0)

Mål: Mikael Dahlberg 0-1 (76), Kennedy Igboananike 1-1 (93).

Örebo SK: Oscar Jansson – Martin Lorentzson, Michael Almebäck, Brendan Hines-Ike – Daniel Björnquist, Nordin Gerzic, Johan Mårtensson, Filip Rogic – Michael Omoh, Kennedy Igboananike, Nahir Besara.

Avbytare: Mathias Karlsson (mv), Arvid Brorsson, Alfred Ajdarevic, Sebastian Ring, Simon Amin, Victor Sköld, Adam Bark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.