Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ulf Rohlén, vd på Örebrobostäder. Foto: SVT

Örebrobostäder förlänger hyresrabatterna efter renovering

Uppdaterad
Publicerad

I somras väckte Öbos renovering protester i Västhaga. Orsaken var att det skulle medföra stora hyreshöjningar för hyresgästerna. Nu har Öbo beslutat att förlänga hyresrabatten vid återflyttning till femton år.

– Vi har tagit till oss och lyssnat på den debatt som varit och fört en dialog hela hösten med hyresgästföreningen om hur vi ska hantera det här, säger Ulf Rohlén, som är vd på Örebrobostäder.

Det kommunala bostadsbolaget har nu kommit fram till att man kommer att förlänga hyresrabatter vid återflyttning till 15 år, om hyresjusteringen blir upp mot 60 procent. Något som P4 Örebro var först med att rapportera.

– Vi ger en längre rabatt där vi höjer med max 20 procent, sedan låser vi fast den under de tre första åren.

Har fått kritik

Ulf Rohlén tror att det kommer medföra att fler hyresgäster får möjlighet att kunna flytta tillbaka efter en renovering.

Det har tidigare framförts kritik kring hyreshöjningar. SVT Nyheter Örebro har tidigare rapporterat om 375 lägenheter i Västhaga, som skulle totalrenoveras, och där hyresgäster protesterade mot hyreshöjningen det skulle medföra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer