Isaac Kiese Thelin bjuds in till slottet i Örebro. Foto: TT

EM-hjältarna bjuds in till Örebro slott

Uppdaterad
Publicerad

Landshövding Maria Larsson jublar över U21-landslagets EM-guld. Nu bjuder hon in Isaac Kiese Thelin och Jacob Rinne till Örebro slott för firande.

Landshövdingen Maria Larsson var en av alla de som följde tisdagskvällens fotbollsdrama i tv.

– Vilken kväll! Portugal hade ju ett riktigt farligt anfall i förlängningen, och så gick det till straffar som är det värsta sättet att avgöra matchen eftersom det är så nervpirrande. Det var jätteroligt att en Örebrokille fick var med och sätta en straff, säger Maria Larsson till SVT Örebro.

U21-EM 2015

På onsdagen firas laget i Stockholm, där de bland annat tar emot svenska folkets hyllningar i Kungsträdgården under eftermiddagen.

För spelarna med Örebroanknytning – Issac Kiese Thelin och Jacob Rinne – väntar även inbjudan till Örebro slott.

”Ska uppmärksammas”

– Ja, de har gett oss en fantastisk upplevelse och ska uppmärksammas både för sina insatser för laget och sina individuella prestationer. De har uppträtt på ett utomordentligt professionellt sätt, säger Larsson.

De kommer också att uppvaktas av kommunen.

– Självklart ska vi uppmärksamma detta. Exakt hur vet jag inte än, men en inbjudan till Rådhuset blir det nog i alla fall. Det är jätteroligt att örebroare får vara med i sådana här sammanhang och sätta staden på kartan, säger kommunstyrelsens ordförande Lena Baastad (S).   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

U21-EM 2015

Mer i ämnet