Klubben som tränaren var verksam i har hållit krismöten. Foto: SVT

Örebrotränare misstänks för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

Under flera år ska en tränar ha utsatt barn för sexuella övergrepp och våldtäkt. Det hela ska ha skett i olika städer, däribland Örebro.

I juni häktades den misstänkte Örebrotränaren, något som Nerikes Allehanda var först med att berätta.

– Han är häktad för sexuellt övergrepp mot barn och våldtäkt mot barn under 2017. Han är även häktad för sexuellt övergrepp någongång mellan 2013 och 2015 i en annan stad, säger åklagare Hanna Nilsson till SVT Örebro.

Arbetade med ungdomar

Mannen har haft ett arbete som inbegriper arbete med ungdomar och samtidigt varit tränare i en av Örebros idrottsföreningar.

– Den här tränaren är en av dem som jobbat allra minst med våra ungdomar och övergreppen ska ha skett innan han var anställd hos oss, säger klubbens ordförande.

Krismöte i klubben

Sedan det blev känt att tränaren häktats har klubben haft krismöte med föräldrar och spelare.

– Folk är chockade och överraskade så klart. Vi har varit i kontakt med de ungdomar som tränaren jobbat med i klubben och de säger sig inte ha märkt något konstigt alls.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.