Oroligt på söndagseftermiddagen i Vivalla. Foto: Jan Larsson

Oroligt i Vivalla efter misshandel

Publicerad

Ett tungt besked blev för mycket att hantera för en man i Vivalla som fått besök av två civilklädda poliser. Mannen gav sig på poliserna och misshandlade dem vilket i sin tur startade ryktesspridning och oro i bostadsområdet.

Två civilklädda poliser som sökt upp en familj i Vivalla för att lämna ett dödsbud blev på söndagseftermiddagen misshandlade av en familjemedlem.

– Det var en i familjen som reagerade väldigt starkt på nyheten och angrep de två poliserna med någon form av rör, förklarar Peter Persson på Örebropolisen. Polisen hade inte hunnit förklara ordentligt vad som hänt för mannen som sedan försvann från lägenheten.

Andra poliser som mötte upp utanför blev hotade av mannen som sen avvek i en bil.

Ryktesspridning startade

Enligt polisen ska det i samband med händelsen blivit väldigt oroligt i bostadsområdet och flera personer uppfattade felaktigt det hela som att polisen låg bakom att en person dött.

– Ryktet går snabbt, säger Peter Persson. Polisens roll var att lämna ett dödsbud men det gick inte fram till alla i familjen eller området.

Poliserna mår efter omständigheterna bra

Vid 17-tiden var flera polispatruller på plats för att försöka lugna ner stämningen.

– Familjemedlemmen är nu tillbaka och vi är på plats och försöker förklara vad det är som har hänt.

De poliser som blev misshandlade har fått uppsöka vård.

– Men de mår efter omständigheterna bra, avslutar Peter Persson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer