Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
ÖSK-spelaren Jesper Modig blev attackerad på väg hem efter matchen. I klippet berättar ÖKS:s VD vilka säkerhetsåtgärder som kan komma att vidtas. Foto: Johan Bernström/BILDBYRÅN, SVT

ÖSK-spelare utsatt för överfall efter derbyt mot Degerfors

Uppdaterad
Publicerad

Efter länsderbyt mellan ÖSK och Degerfors IF utsattes Örebrospelaren Jesper Modig för ett överfall på väg hem från Behrn Arena.

– Jag kan bekräfta att det skett en incident men vill vara jättenoga att betona att det inte finns belägg för att det rör sig om Degerforsanhängare, säger Jonas Lindegren, vd för ÖSK Fotboll.

Det var mellan klockan 22.30 och 23.00 som händelsen ägde rum. Enligt uppgifter till SVT ska ÖSK-spelaren ha utsatts för någon form av våld.

En polisanmälan om misshandel har gjorts av klubben.

– Vid ett trafikljus kommer någon fram och knuffar och slår mannen. Smärtor har uppstått hos målsägaren, men inga allvarliga skador, säger polisens presstalesperson Gabriel Henning.

”De ser väl att jag har en ÖSK-tröja på mig”

Enligt ÖSK:s vd mår Modig bra och lider varken fysiskt eller psykiskt av händelsen.

SVT har sökt Jesper Modig som inte vill ge någon intervju utan hänvisar till vad han efter SVT:s rapportering sagt till Nerikes Allehanda.

– Jag är på väg hem och möter ett gäng på åtta eller nio personer ungefär. Jag saktar in för att inte köra på dem med elskootern. Då får jag lite glåpord, de ser väl att jag har en ÖSK-tröja på mig, säger Jesper Modig till tidningen.

Till tidningen säger Jesper Modig även att gärningspersonerna var civilklädda och att han inte kunde se någon Degerforskoppling.

Har kontaktat Degerfors

Att händelsen ägde rum nästan två timmar efter matchslut är inte en faktor som gör att Jonas Lindegren ser att det i dagsläget finns belägg att säga att det rör sig om Degerforsanhängare.

Har Degerfors IF kontaktats med anledning av det här?

– Ja, vi har varit i kontakt med klubben, säger Jonas Lindegren.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här gör Örebro 1-0 mot Degerfors med läckert mål. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.