Foto: Adam Larsson/SVT

Nytt väpnat butiksrån i Örebro – tredje rånet på fem dagar

Uppdaterad
Publicerad

Livsmedelsbutiken Lidl på väster i Örebro har blivit utsatt för ett väpnat rån vid niotiden på måndagsmorgonen.

Enligt polisen ska en maskerad person hotat en kassörska med ett vapenliknande föremål och fått med sig en okänd summa pengar.

I nuläget finns det ingen frihetsberövad och gärningsmannen ska ha försvunnit från platsen i en bil. Butiken är dessutom utrymd och stängd.

Ingen person skadades

En förundersökning gällande grovt rån är inledd och platsen kommer att spärras av. Det finns ingen information om att någon skall ha blivit skadad vid händelsen.

Lidl uppger i ett mejl till SVT att ingen person är fysiskt skadad och krisstöd har aktiverats för medarbetarna som blivit utsatta.

Polisen söker efter spår med hundar. Foto: Adam Larsson/SVT

Tredje rånet på kort tid

Det här är det tredje väpnade rånet sedan i torsdags i Örebro. Det första var 21 juni när en matbutik i Västhaga utsattes för ett väpnat rån där gärningsmannen tvingat med sig en kassa innan denne cyklade ifrån platsen.

I lördags 23 juni utsattes en annan butik i Markbacken för ett väpnat rån från två gärningsmän som ska ha fått med sig en okänd summa kontanter.

Ser ni något samband mellan rånen?

– Det är svårt att säga något i nuläget. Men det är klart vi kommer att titta över det, säger Christina Hallin, pressinformatör region Bergslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.