I länets två revir skulle 12 vargar skjutas totalt i vargjakten som avslutats en månad innan slutdatumet. Foto: Junge, Heiko

Överskjutning i Örebros vargjakt: ”Trettonde sköts 10 minuter senare”

Uppdaterad
Publicerad

Årets vargjakt är nu avslutad i Örebro län. Under söndagen sköts den sista av de tolv tilldelade vargarna, men bara tio minuter senare sköts även en trettonde varg vilket resulterade i en överskjutning.

Av landets 36 vargar som tilldelats i årets licensjakt på varg fanns tolv av dem i reviren i Tångeråsa och Villingsberg. Under söndagen sköts den tolfte och sista.

Det var däremot inte slut där. Bara tio minuter senare rapporterade en jägare i ett annat jaktlag att en till varg skjutits, vilket resulterade i tretton fällda vargar.

Jägarna har följt reglerna

– Jägarna är skyldiga att kontrollera återstående tilldelning minst en gång i timmen, den trettonde vargen sköts så nära inpå den tolfte och vi ser inte att något fel har begåtts, säger Lena Jörgenssen, vilthandläggare på länsstyrelsen Örebro.

Lena Jörgenssen uppger att polisen har informerats om händelsen som undersöker om något jaktbrott har begåtts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.