Olyckan inträffade på väg 204 i höjd med Fjugesta. Foto: Tilal Altaib /SVT

Flicka påkörd i Fjugesta – livshotande skadad

Uppdaterad
Publicerad

En flicka som färdades på cykel på en landsväg i höjd med Fjugesta strax väster om Örebro blev påkörd av en lastbil på onsdagseftermiddagen. Enligt sjukvården är hennes skador livshotande.

Larmet om att en ung flicka på cykel blivit påkörd på väg 204 i höjd med Fjugesta, strax väster om Örebro, kom klockan 15.44.

Räddningstjänsten var först på platsen, strax efter att larmet kom och polis anlände därefter.

Färdades på cykel

Enligt vakthavande befäl hos polisen i Örebro var det en lastbil som av oklar anledning kolliderat med en 16-årig flicka som vid tillfället färdades på cykel.

– Personen har förts till sjukhus i ambulans, säger Ulf Jacobsen, inre befäl vid Nerikes brandkår.

Vägen stängdes tillfälligt av efter olyckan i Fjugesta. Foto: Tilal Altaib /SVT

Vid 17.30 meddelade Universitetssjukhuset i Örebro via en kommuniké att flickans tillstånd är livshotande.

Livshotande skador

Enligt polisen är omständigheterna kring hur olyckan gått till än så länge oklara. Patrullen på plats undersökte lastbilen och det släp som var påkopplat vid olyckstillfället.

– De har undersökt fordonet på platsen och förhör kommer att hållas med föraren, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.