Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sten Åke Hellström (i gul tröja på bilden) hann med att stå i mål, vara utespelare och ta på sig domarrollen allt under samma handbollsmatch i Tegelbrukets lokaler. Hör honom och flera andra som deltog under Parasportens dag i Örebro i klippet. Foto: SVT

Parasportens dag anordnades i Örebro: ”Alla kan vara med”

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen arrangerades parasportens dag på Tegelbruket i Örebro. Syftet med dagen är att personer med olika funktionsnedsättningar ska få prova på olika aktiviteter och sporter och kanske hitta någon de gillar.

Bakom parasportens dag står Örebro läns Parasportförbund i samarbete med RF-SISU, Tegelbruket samt olika föreningar från länet. Under söndagen fick personer med olika funktionsnedsättningar prova på lagsporter och andra aktiviteter.

– När man kommer längre i sitt idrottande så tävlar man ju exempelvis, synnedsatta mot andra med en liknande synnedsättning och så vidare. Ibland när man har en funktionsnedsättning känner man att man inte platsar, men det är det vi vill visa, att alla kan vara med, säger Lennart Jansson på Örebro läns parasportförbund.

Trångt med rullstol

En av deltagarna var Thomas Varnåker. Han kunde till viss del känna att det blev lite trångt ibland under handbollsmatcherna med sin rullstol och skulle vilja att det anordnas en dag med aktiviteter där han kan möta andra som också sitter i rullstol.

– När man kör bara rullstolar så tror jag att det kommer att bli mycket enklare. Det skulle bli så nån gång när de samlat ihop flera, säger Thomas Varnåker som även tillägger att han vill öva upp sin kastarm.

Hunnit med mycket

En annan deltagare på plats som provade på både basket och handboll under dagen heter Sten Åke Hellström.

– Jag spelar mest hockey med min kompis Patrik och på onsdagar spelar vi bowling nere vid brandstationen, säger Sten Åke Hellström, som även hann med att prova på minigolf under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.